Kelaterra - 100 ml folyadék
Leírás
Speciális ásványi anyagból kivont vízoldható huminsav, amely lehetővé teszi a hasznos anyagok növénybe juttatását.
A Kelaterra liquid tökéletes megoldás a növények harmonikus tápanyagfelvételének biztosítására, a relatív tápanyaghiányok megszüntetésére és a különböző biológiai permetszerek bejutásának elősegítésére.A benne levő huminsavak, fulvosav és mikroelemek komplex hatására minden növényi folyamat stabilizálódik. Javítja a termés minőségét, mennyiségét és az ellenállóképességet. Lomb és öntözőtrágyaként is alkalmazható. Mind magában, mind egyéb termésnövelő készítményekkel együtt használva javítja a növényi sejtek működését. A kis molekulájú huminsavak a legjobb természetes kelátképzők. A kémiai kelátképzőkkel szemben a Kelaterra Liquidnek biztosan nincs mérgező mellékhatása.
Hatóanyaga:
Leonarditból származó huminsavak és fulvosavak.
Pozícionálás:
Hiánybetegségek megelőzésére és kezelésére. Biológiai növényvédelmi anyagok vivőanyaga, adjuvánsa, hatásfokozója.
Mire v Mi ellen hat:
Elősegíti az olyan ásványi anyagok felvételét, amelyekből arányaiban kevesebb van a talajban, vagy kötött formában vannak jelen (pl. vas, foszfor).
Képes bizonyos növényvédelmi- és lombtrágya anyagok, növényi sejtekbe jutását aktív transzporttal felerősíteni.
Hogyan fejti ki a hatását:
Ebben a Leonarditból származó tiszta humikészítményben megtalálható kis molekula méretű huminsavak rendkívül könnyen (aktív transzporttal) átjutnak a növényi sejtek falán. Így érhető el, hogy olyan ásványi anyagok, amelyekből arányaiban kevesebb van a talajban, vagy kötött formában vannak jelen (pl. vas, foszfor) a növény számára szükséges mennyiségben legyenek felvehetők.
Ugyanezen a módon képesek bizonyos növényvédelmi- és lombtrágya anyagok felszívódását, növényi sejtekbe jutását biokémiai folyamatok során elősegíteni.
Katalizátorként viselkedik. A növény elektrolit rendszerét stabilizálja, javítja a keringést.
Dózis:
20-40 liter/ha (általános)
Biológiai permetszer keverékeknél hígítása: 20-50 ml/10 liter víz
Milyen kertészeti kultúrákban használható:
Valamennyi kultúrában, alkalmazható talajban, vagy lombtrágyaként, illetve permetszerekkel keverve.
Zöldségfélék / hiánybetegségek: Megelőzésre és kezelésre, tenyészidőszak alatt 2-4-szer 30-50 ml/10 liter hígításban
/ biológiai készítmények felszívódása: Egyszerű anyagok, növényi kivonatok, mikrobiológiai készítmények jobb hasznosulásához, hatásuk erősítéséhez. 20-50 ml/10 liter hígításban.
Bogyós gyümölcsök. / hiánybetegségek: Megelőzésre és kezelésre, terméscsúcs időszakában 1-2-szer 30-50 ml/10 liter hígításban
/ biológiai készítmények felszívódása: Egyszerű anyagok, növényi kivonatok, mikrobiológiai készítmények jobb hasznosulásához, hatásuk erősítéséhez. 20-50 ml/10 liter hígításban.
Csonthéjasok/ hiánybetegségek: Megelőzésre és kezelésre, terméskötéstől érésig 1-2-szer 30-50 ml/10 liter hígításban
/ biológiai készítmények felszívódása: Egyszerű anyagok, növényi kivonatok, mikrobiológiai készítmények jobb hasznosulásához, hatásuk erősítéséhez. 20-50 ml/10 liter hígításban.
Almástermésűek/ hiánybetegségek: Megelőzésre és kezelésre, terméskötéstől érésig 2-4-szer 30-50 ml/10 liter hígításban
/ biológiai készítmények felszívódása: Egyszerű anyagok, növényi kivonatok, mikrobiológiai készítmények jobb hasznosulásához, hatásuk erősítéséhez. 20-50 ml/10 liter hígításban.
Gyep: / tápanyagutánpótlás: tavaszi starter trágyázáshoz magában, vagy trágyával keverve 30-50 ml/10 liter hígításban
/ mikrobiológiai készítmények hatásának fokozása: mikrobiológiai szervezetek aktiválására. 20-50 ml/10 liter hígításban.
Mikor és hányszor lehet használni:
A permetezés időpontját hajnali, reggeli órákra tervezzük, mert akkor hasznosul legjobban.
Zöldség-gyümölcs termesztésben 40 liter/ hektár a maximálisan javasolt éves mennyiség.
Mivel nem keverhető:
Elvileg bármivel keverhető, előtte azonban keverési próbát kell végezni, mert bizonyos esetekben képes csapadékot képezni, ami eltömítheti a permetezőt.
A permetlé készítéséhez természetes vizet használjunk (pl esővíz). A hatás fokozása érdekében növelhetjük a permetlé savtartalmát. Ehhez biogazdálkodásban használhatunk természetes savakat, például ecetet, vagy citromlét.